Saturday, March 12, 2016

Movie Review: Munafik

Tertarik dengan positive feedback untuk filem Munafik ni, maka aku pun join tengok. Seriously, filem melayu terbaik setakat ni. Kalah Polis Evo!

Munafik...

Bukan sekadar filem seram. Tapi ianya mengajak kita berfikir secara mendalam, bermuhasabah diri. Kita mengaku sebagai Islam, tapi setinggi mana kebergantungan kita pada Allah. Kita diuji tapi seringkali kita mengeluh, menyalahkan takdir. Kita ingin hati tenang, tapi adakah kita ikhlas memaafkan kesalahan orang lain? Hati kita sifatnya berbolak balik. Jadi jaga baik-baik. Jangan lepaskan Quran & Sunnah walau sesaat. Percayalah dalam hidup kita, kita akan merasai nikmat dan musibah. Dari situ kita belajar erti hidup. Dari situ kita harus yakin bahawa Allah Maha Mengetahui.
Tahniah Syamsul Yusof & team! Bukan sekadar hiburan tapi sarat dengan mesej yang ingin disampaikan.

4 comments :

Anis Amir said...

Tadi baru je habis tgk kt cinema. Tp part ending tu sedih skit :(

Cik Yaya said...

salam thirah =)

yaya pon bru je tgok mgu lepas...
kul 12.35am lak tu..haha
mmg seram laa..tp part2 yg nmpk antu mmg yaya ttp mt.
tbaik laaa kan

AinAthirah Anuar said...

baru tgok semalam. gempak pak pak gila. sumah plot twist dia fuhhhhhh . 10 bintang untuk munafik. no wonder la ada yang repeat smpai 3 kali

Maria Firdz said...

NICE REVIEW,.. BELUM TENGOK LAGI

 

Copyright 2015 © Athirah Diyana. Design by Ayu Barbydol