Wednesday, February 3, 2016

BACKOUT BUYER

Term yang cukup sinonim dengan para peniaga online. Order itu ini last sekali cancel.

Maaf ye. Saya bercakap bagi pihak peniaga. Kalau awak dah plan untuk beli satu barang tu, tolong simpan duit untuk bayar. Jangan bila disuruh buat payment baru bagitau duit tak cukup so terpaksa cancel. Dan jangan cancel sesuka hati tanpa sebab. Order main-main, tak serius. Kalau duit tu terpaksa guna untuk benda lebih penting, then inform seller. Biasanya seller ni faham. InshaAllah barang tu akan di booked untuk korang dalam 1 tempoh masa.

Korang mudahkan urusan seller, Allah permudahkan urusan korang. Korang susahkan diorang, esok lusa Allah sulitkan keadaan korang. Sama-sama kita beringat.

Sepanjang saya jual #inspiredperfume, beberapa kali terkena. Memula saya boleh berkompromi, tapi sekarang tak lagi. BACKOUT BUYER WILL BE BLACKLISTED!

5 comments :

MG schmidt said...

spjg MG jual online tak pernah layan backout buyer .malas nk tgu2 dia je pdhal bukan beli pun hehe.
prinsip spe byr dlu dia dpt :)




JOM TENGOK LEBIH 100 BARANG2 KECANTIKAN DENGAN HARGA YG MURAH DAN PASTINYA ORIGINAL !
https://www.facebook.com/produkkecantikanMG/posts/1726936100868945:0

JANA PENDAPATAN PASIF DENGAN BLOG ANDA
http://melangkaugarisan.blogspot.my/2016/01/jana-pendapatan-pasif-dengan-afflifycom.html

Munirah Mustafar said...

saya pun biasa dapat customer macam ni..mula2 geram juga tapi husband cakap "xpelah, bukan rezeki kita"...terus cair hati ni...
hehehehehe

Aqilah Azmi said...

Kalau backout elok2 takpe, yg rude senyap tu yg buat geram tu haha. Blacklist aje kak huhu

Cik Yaya said...

susah juga mcm tu kan..
kita pun nk kne tnye dia btul confirm or x..

caliph shuriken said...

yup, mereka mudahkan urusan kita.. Allah permudahkan urusan mereka..

smoga dipermudahkan urusan awk mencari rezeki ^^

 

Copyright 2015 © Athirah Diyana. Design by Ayu Barbydol