Monday, January 4, 2016

Pembuka Tirai 2016

Tahun 2016 aku rasmikan dengan short vacation bersama officemate. Eceh! Vacation sangattt..... Actualy kitorang ke sana sebab nak attend wedding sorang lagi officemate, Athirah. Hah! Kembar sama nama dengan aku. Aku, Yat, Tiqah, Sha & Haziq naik 1 kereta. Of course Haziq jadi driver merangkap bodyguard hakak2 dia ni. Hehe...

Destinasi: Terengganu

Jumaat (1/1/2016)
Kitorang gerak Jumaat pagi. Sampai Dungun petang. Menyewa homestay tepi pantai. RM150/malam, berbaloi sangat sebab ada 3 bilik. Master room ada air-cond. Rehat sekejap, ada yang take a nap. Pastu masa aku solat, si Iqbal & wife, Boy & Ain sampai. Terus kitorang keluar pegi melepak tepi pantai. Pantai ni depan UiTM Dungun je. Beli snek, makan, bergambar tu wajib!

Pastu balik homestay, mandi & bersiap. Masa aku nak solat, tetiba Shazanan a.k.a. BFF aku dari zaman study kat UIA call. Kebetulan rumah Sa ni sekampung dengan Athirah. Dia pun dapat invitation untuk ke wedding Athirah. Rupanya Sa dah ada kat luar homestay. Datang semata-mata nak melepas rindu. Yelah, sejak habis study tak jumpa weh! Aku keje KL, dia terus balik Dungun keje kat sana. Aku solat dulu then baru borak dengan dia. Lepas Isyak, Sa balik sebab aku kena bersiap-siap nak pegi nikah Athirah. 

Alhamdulillah...dengan sekali lafaz, Athirah dah jadi isteri orang. Status bertukar :D Kitorang bergambar bagai nak gila dengan pengantin, pastu feeling2 atas pelamin. Haha! Stay kat rumah dia sampai pukul 12 tengah malam! Tak pernah aku buat gitu. Semua tetamu dah balik, halaman rumah yang awal-awal tadi penuh dengan kereta, tinggal kereta kitorang je. Sungguh laaa....anak sape buat perangai macam tu tak tau! :P

Sabtu (2/1/2016)
Pukul 11 pagi kitorang gerak pegi rumah Athirah. Kenduri pulak. Selfie, wefie macam biasa....macam orang tak pernah dapat camera! Kihkihkih...Lepas kenduri, Iqbal & wife, Boy & Ain, shoot ke Besut sebab diorang ada wedding lain nak kena attend. Tinggal kami berlima je. Kitorang terus pegi pantai sekali lagi. Si Yat nak bergambar dengan baju kurung kat tepi pantai katanya. Hahaha....Layankan je. 

Petang sikit, kitorang gerak ke Kuala Terengganu. Tiqah nak cari bantal penyu kat Pasar Payang. Kat situ aku borong kopok keping. Diorang pun sama! Memasing memborong macamlah banyak sangat space dalam kereta. Otw balik homestay, singgah beli kopok lekor kat Kelulut. Haaaa kat sini memborong lagi. Alahaiiii.... 

Malamnya kitorang keluar makan. Tapi sebelum tu singgah rumah Athirah lagi sebab aku lupa bawak hadiah masa kenduri dia. Bongok kan? Haha! Kitorang gamble je berhenti makan kat mana-mana kedai tepi pantai. Agak-agak ramai orang, kitorang masuk :)

Ahad (3/1/2016)
Pagi-pagi lagi kitorang gerak. Kira check out lah ni. Hehe...Singgah makan nasi dagang di tepi pantai sambil hirup udara segar. Lepas makan gerak balik KL. Tapi korang ingat kitorang nak direct balik?? Memang tak lah! Haha! Kitorang menyinggah dulu kat Pantai Kemasek.
Aku paling suka kat sini! View sangat cantik!!!!! Kitorang siap panjat batu semata-mata nak rakamkan keindahan ciptaan Allah. Fuh! Memang rugi kalau tak singgah.

Lepas Pantai Kemasek, kitorang teruskan perjalanan ke Teluk Chempedak.
Subhanallah.... Cantik kan? Lepak makan buah, makan aiskrim kat sini. 

Teruskan lagi perjalanan ke Tg. Lumpur. Singgah lunch kat Kedai Makan Mokna. Ada makanan celup tepung yang superb!! Seafood fresh! Berbaloi sesangat :D

Dah kenyang, moh ler kita balik KL :') Sayangnya nak stop bercuti, malasnya nak keje. Haha! Alhamdulillah trafik lancar. Ingatkan jem, tapi tak pulak. Nasib baik :) Sampai KL dalam pukul 6 petang. 

So hari ni mood takda sebab mengantuk + malas. 

4 comments :

Nur Najah said...

cantiknya pic lautt tu . ^^ happy holiday !

Puan Deeba said...

Cantiknya pantai kat ganu.. entah bila la dapat kesana lagi..

Mardiah Diana said...

Memang cantik sangat dik....Subhanallah begitu indah cipatanMu....

Cik Yaya said...

lamanya x p bercuti jaln jauh ni..beshnyerrr ^_^

 

Copyright 2015 © Athirah Diyana. Design by Ayu Barbydol