Monday, November 9, 2015

Alhamdulillah :)

Alhamdulillah. Last week dan minggu sebelumnya memang mencabar. Hilang suara, batuk kering, hidung tersumbat. Sabtu baru ni demam, sengal badan. Aku selimut bagi berpeluh, biar kebah demam. Phew! Paling tak tahan batuk kering dan selesema. Nak bernafas pun susah.

Makan ubat batuk macam tak jadi apa. Aku decide makan madu. 
Aku jumpa dalam fridge. Rasanya kak ipar aku belikan untuk Iman masa Iman batuk dulu. Tengok expired date ada lagi. Makan sesudu kecik. Esoknya alhamdulillah batuk berkahak, hidung pun dah tak tersumbat. Lega sangat rasanya.

Masa makan selawat tau! Dengan izin Allah akan cepat sihat :)

5 comments :

Melissa Muklis said...

Alhamdulillah.. hee Lissa suka makan madu ! kalau demam, minum air limau tambah madu, memang cepat sembuh. :D

Ana Fatihah said...

Saya masa batuk hari tu pun makan madu jer. Ubat batuk yang ambik kat hospital makan sekali je sebab takleh tahan sangat. :P

Amy Jung said...

hi sis ☺
please support me
smartiesmoo.blogspot.kr

Mardiah Diana said...

Salam singgah sini dik...akak tak suka makan ubat batuk dari klinik atau hospital...lebih suka makan madu...hihi

Mizz Aiza said...

Alhamdulillah.. Semoga didiey sembuh sepenuhnya..

 

Copyright 2015 © Athirah Diyana. Design by Ayu Barbydol