Wednesday, October 21, 2015

Coretan Pagi

Morning. Mood hari ni tak dapat ditafsirkan. Aku sendiri tak tahu apa yang aku rasa sebenarnya. Perihal semalam masih terbayang, masih di fikiran. Sedih, sebak, rasa tak percaya, kecewa, tak puas hati, rasa dianiaya, tertipu...Semua rasa!

Aku asyik persoalkan kenapa kenapa kenapa. Apa salah aku. Teruk sangat ke aku? 

Atau aku yang take it negatively? Do I? Tapi aku cuba dapatkan pandangan kawan-kawan, ada yang kata "kalau saya pun, saya akan rasa macam yang akak rasa."

Officemate antara yang bagi semangat. Si dia dan kak Zura jugak bantu tenangkan aku. Aku nak bincang dengan ibu ayah tapi masih takda kekuatan. Aku akan try untuk bincang dengan mereka yang sepatutnya yang mungkin boleh membantu. Lepas dari tu baru aku akan bincang dengan ibu ayah. 

I really hope everything goes well. Moga aku masih kuat dan tabah. Mungkin bagi sesetengah orang benda ni tak besar mana. Tapi bagi aku, 6 bulan yang penuh harapan akhirnya disia-siakan secara unprofessional!

7 comments :

Ajuya Rashid said...

semoga dipermudahkan urusan..akak singgah follow ye ;)

Melissa Muklis said...

Kadang-kadang dugaan kecil bagi orang lain tapi cukup besar untuk kita. Yang penting sabar ya kak.. In Shaa Allah semuanya dipermudahkan :D

Eintan Nurfuzie said...

kuatkan semangat dah sentiasa fikirkan positip

Jemput singgah blog Nurfuzie.com
Jom memriahkan GA cik en yang bernilai lebih dari rm1KGive Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000
Dan Entri terbaru di Veterinar | Cara Memberi Ubat Kepada Haiwan

Ana Fatihah said...

Allah uji sebab dia tau awak mampu.
Terus kuat! :')

Sally Samsaiman said...

Hidup ni tak selalunya indah...tapi untuk teruskan hidup..terpaksa jugak kita hadapi perkara macam ni... :)

aiman mania said...

keep calm and sabr ..............

Mizz Aiza said...

semoga segala urusan didiey dipermudahkan oleh Allah swt.. teruskan bersabar dan berdoa..

 

Copyright 2015 © Athirah Diyana. Design by Ayu Barbydol