Wednesday, August 5, 2015

Korean Dessert - Bingsu

Sabtu lepas aku bawak adik-adik pekena latest dessert favorite aku. Memang perangai aku, kalau tau tempat baru aku akan pegi dulu, try sedap ke tak. Kalau sedap, aku akan bawak pulak adik-adik.
So haritu dapatlah aku share dengan adik-adik apa yang aku suka. Korean dessert a.k.a. Bingsu. Kedai ni memang specialize in dessert. Macam-macam jenis bingsu ada, tapi aku prefer buah-buahan. So aku order lah Mango Cheese Bingsu & Strawberry Bingsu.
1 mangkuk ni boleh share 2 orang. Disebabkan kami berlima, dan adik lelaki aku kureng sikit benda pelik-pelik, aku order 2 mangkuk je lah. Yang banyak makan adik-adik perempuan la as usual. Siap cakap sedap banyak kali. Haha!
Bagi yang tak tahu, bingsu ni macam ABC la, tapi versi Korea. Dan aku rasa kuantitinya lebih banyak. Serius cuma orang pelahap je mampu habiskan semangkuk gedabak ni. Hehe...
Location kedai Korean Dessert ni kat PV128, Setapak. Bangunan sebelah Columbia Hospital. Kalau tak salah nama kedai ni Seoul Bing, bedekatan dengan restoran mee tarik. Orang Kl boleh lah try. Aku tak sure kedai ni ada ke tak kat tempat lain. Pepandai lah korang google ok!
Next time nak bawak ibu pulak. Lepak & borak. Ayah memang takkan minat punya benda gini. :p

2 comments :

Cik Yaya said...

wahhh nak jgk nak jgk nak jgk ^o^

sya mimie said...

Uiii.. Meriahnya dessert dia.. Telan ailio tau..

 

Copyright 2015 © Athirah Diyana. Design by Ayu Barbydol