Monday, July 20, 2015

Diarrhea di Hari Raya

2 Syawal, aku dah tak sihat. Diarrhea. Nak kata aku makan terlalu banyak, takda pun. Ibu kata maybe sebab makan daging banyak. Tapi seingat aku memang tak banyak. Dalam banyak-banyak rumah kitorang pegi, cuma 1 rumah je yang aku makan daging. Tu pun share dengan adik. 
Dari pukul 1 pagi, aku dah start ke toilet. Sampai pukul 3 macam tu, dah 4x aku membuang. Pastu baru lena, pukul 5.30 pagi, terjaga balik sebab sakit perut. Total aku membuang masa 2 Syawal tu, 9x! Huhuhu....Memang seksa. Paling aku risau sebab time tu nak berjalan ke Pahang, beraya rumah Maklong. Bayangkan kalau sepanjang jalan tu aku asek nak ke toilet je. Tak ke haru biru hidup aku. 
Sebelum bertolak, ibu bagi aku makan ubat dulu. Lepas makan ubat tu, adalah dalam 2x lagi aku ke toilet. Lepas tu dah ok sikit. 
Letih memang letih. Dehydrated aku rasa. Yelah, dengan segala makanan dan air dalam badan dibuang, memang macam takda tenaga langsung! Tapi alhamdulillah getting better menjelang malam :)

4 comments :

Maria Firdz said...

Dugaan kan... Akk pun kena duga juga syawal kali ni... Kena selsema dan batuk pula...

AinAthirah Anuar said...

Aduh sakitnya nak menahan sepanjag perjalann tu. ain pun pernah rasa . t.t jenuh suruh abah bawal laju2 nak g perhentian. hehe. Take care sis

AinAthirah Anuar said...

Aduh sakitnya nak menahan sepanjag perjalann tu. ain pun pernah rasa . t.t jenuh suruh abah bawal laju2 nak g perhentian. hehe. Take care sis

Siti Yang Menaip said...

selamat hari rayaa.. take care ya.. adus tamo la sakit time2 raya..

 

Copyright 2015 © Athirah Diyana. Design by Ayu Barbydol