Monday, July 6, 2015

Cuba Tahun Ni Jangan Balik Kampung

Statement paling tak boleh blah tahun ni. Hahaha! Tak tahu nak gelak ke nak nangis. 
Masa dengar 'dia' tu bercakap, aku like...."what?????? Say it again please"
Adoilaaa.... Rakyat bising bukan sebab kena balik kampung, so perbelanjaan meningkat. Tapi rakyat bising sebab bila harga minyak naik, tol bakal naik, semua benda nak naik, ianya effect pada perbelanjaan HARIAN. Hari-hari drive pergi kerja, ada orang duduk jauh dari ofis so kena bayar tol setiap hari. Itu sebabnya. Rakyat Malaysia bukan kaya-raya, jutawan bagai sampai boleh bayar beratus ringgit setiap hari.
Aku sampai sekarang tak terfikir macam mana cadangan 'bernas' tu boleh terbit dari seseorang yang kononnya bergelar pakar. 

1 comment :

AinAthirah Anuar said...

Kan , masa dengaq depa dok post video tu mcm errr.. kesian dia , mungkin dia sebatang kara kut , takdak kampung. hihih

 

Copyright 2015 © Athirah Diyana. Design by Ayu Barbydol