Wednesday, June 3, 2015

Konflik Perasaan

Pernah tak korang rasa yang korang nak bantu seseorang. Tapi orang tu sendiri seolah-olah taknak berubah. Dah banyak kali kena marah, kena tegur, perangai tetap sama. At last, tindakan terpaksa diambil. Korang geram, marah, tapi dalam masa yang sama rasa kesian dan kalau boleh nak tolong lagi. Rasa tersepit dan serba salah pun ada jugak. Macam mana tu? Konflik perasaan agaknya aku ni...

4 comments :

Una Lily said...

Dia tu ego sebenarnya. Sombong. pheew. ada juga kenal orang macam tu, tak payah layan sbb nanti kalau dah kena sesuatu baru terhegeh nk menyesal. kahkah.Atleast kita tegur.

Nieyl said...

Singgah pagi..
Selalu jugak ade prasaan cmtu..
tapi cuma fikir 1 je..if kita mampu tolong skali pun...
org yg kita bantu tak nak berubah...apa yg kita rasa?
Apa yang penting,niat kita nak membantu..dan dah bantu pun..
tapi klu diri sendiri xnak mengubahnya...rasanya itu pilihan diaaa...kecian mcner pun...die yang buat keputusan tuh..kita sebagai kawan atau manusia dah buat apa yang kita termampu..yang lain tu...terpulang pada diri dia sendiri..:)

AinAthirah Anuar said...

Emm , selalu orang mcm ni , kita kena sedarkan dia. dengan cara abaikan dia. tapi in the same time kita cuba tolong dia. dengan cara bukan direct tolong dia. means ada org tgh.hehe. cara ain la

Cik Yaya said...

yg pnting kita da buat pe yg tmpu...
kita xkan boleh mgubah ssorng,cik thirah...kan..
kena ada inisiatif juga org tu sdri utk brubh..doakan saje moga Allah bukakan pintu hati mereka =)

 

Copyright 2015 © Athirah Diyana. Design by Ayu Barbydol