Sunday, April 19, 2015

Khasiat Teh Hijau/Green Tea

Tak ramai yang suka minum teh hijau atau green tea. Mungkin sebab rasa yang tawar dan sedikit pahit. Ada yang minum teh hijau ni dan dicampurkan sedikit gula ke dalamnya. Tapi seeloknya teh hijau diminum tawar. Tak perlu tambah apa-apa.
Banyak khasiat minum teh hijau. Antaranya:
**Membantu mengawal berat badan
**Mengurangkan kolestrol
**Mencegah kanser
**Menurunkan tekanan darah
**Mencegah keracunan makanan
Biasanya, teh hijau menjadi pilihan orang-orang yang nak kurus. 
Haa...kalau nak kempiskan perut, elok sangat kalau minum 5 cawan teh hijau setiap hari. Teh hijau ni syok tau. Aku minum jugak. Setakat ni aku cuma minum brand Boh je. Yang lain tak pernah cuba.
Mula-mula mungkin korang tak biasa dengan rasanya, tapi lama-lama korang akan suka. Rasanya lebih kurang je dengan teh o biasa yang kita minum tu. Cumanya yang ni tawar, takda gula langsung. Tu je. Demi kesihatan, minum je lah. Bukan teruk sangat rasanya. Teh hijau ni dah jadi salah satu minuman kegemaran aku dah. Hehe...

3 comments :

nik ros said...

sedap minim tea :)

Cik Yaya said...

jrng dah minum air greentea ni..huhu

Bey baby said...

Sis.. saya share entry ya.

 

Copyright 2015 © Athirah Diyana. Design by Ayu Barbydol