Monday, March 30, 2015

Menulis? Semangat Kena Kuat!

Aku minat menulis. Dari zaman sekolah lagi aku suka gilerrr kalau cikgu suruh buat karangan. Ha kau! Idea mencurah-curah! Lepas habis belajar pernah aku cuba menghasilkan sebuah naskhah. Kekonon nak jadi penulis novel. Half way siap! Tapi setakat tu je. Bila kemalasan melanda diri, memang naskhah tu diabaikan je. 
Tapi. Tapi. Tapi. Lately semangat menulis tu datang balik. Entah semangat separuh jalan atau semangat sepenuh hati. Hehe! Idea ada, tapi aku risau kalau bila mula menulis, semangat tu hilang. Dari segi idea alhamdulillah sentiasa ada. Cuma kena tapis sebab tak semua idea boleh pakai. 
Ni macam nak menulis balik. Nak tapi risau. Nak tapi takut. Takut nanti malas nak habiskan.
Hurmm....

1 comment :

sha dhira said...

go go chaiyok... kentalkan hati untuk terus menulis, dan menulis.. Sayang idea dan ada, just do it ok :D I love novel.. :D

 

Copyright 2015 © Athirah Diyana. Design by Ayu Barbydol