Wednesday, March 4, 2015

Let it go

Semalam SPM result keluar kan. Dan salah seorang penerima result tu dah tentulah adik tira. Alhamdulillah. Semuanya ok. Walaupun tak cemerlang macam sesetengah students lain, tapi kami tetap bangga. 

Well, mesti ada yang frust menonggeng sebab tak achieve target. Kan kan??? Normal lah tu. Always bear in mind, although you plan well, Allah also plan. And Allah is the best planner. Pasti ada hikmah. Jangan frust frust. SPM is not the end of everything, instead it is just a new beginning. Chill lah!

Start focus on your future. Kalau result tak bagus, let it go. Benda dah lepas. Nak diulang pun tak boleh kan. So tak payah pening2 kepala fikir pasal result tu lagi. Ramai yang result SPM tak bagus mana tapi berjaya jugak. Ada tu yang lebih berjaya dari orang yang result SPM cemerlang. 

Start with Bismillah and plan your future. Allah will always with you. Selamat merencana masa depan adik-adikku!

4 comments :

Diyana Annuar said...

its not the end..
ur life has just begin :)

Ayuni said...

betul, rezeki ada dimana-mana...

LydSunshine said...

Betul tu Tira. Akak setuju sgt bahawa SPM tu bukan segalanya. Cuma sebagai batu loncatan. Tapi kalau tak dpt jadikan SPM tu sbg batu loncatan pun, boleh guna jalan lain. InsyaAllah akan berjaya kalau berusaha. Tak gitew?

Nor Farhana said...

salam tira , nana dh letakkan url kat banner td jadi jom lah join sama

http://belaianjiwa30.blogspot.com/2015/03/segmen-bloglist-april-september-by-miss.html

 

Copyright 2015 © Athirah Diyana. Design by Ayu Barbydol