Tuesday, March 31, 2015

GST oh GST

Esok GST bakal dilaksanakan. Esok kan 1 April. Huhu... Bila scroll timeline fb, ramai kawan2 yang update diorang pegi beli barang2 keperluan harian. Penuh setroli barang2. Aduhai! Penangan GST, shopping mall sejak gaji hari tu.
Malas komen panjang. Rata2 tak bersetuju dengan pelaksanaan GST ni. Sejujurnya, aku juga kurang bersetuju. Mungkin sebab aku masih tak faham. Macam mana nak faham kalau dalam iklan sibuk kata harga barang turun tapi pergi mana2 harga barang dah naik??! Parking pun dah start charge 6%. GST charge katanya. Hurmm...
Kita sebagai rakyat, tunggu dan lihat je macam mana ekonomi negara selepas ni. Cuma aku doa supaya GST ni tak membuatkan yang miskin terus miskin, yang hidup selesa jatuh miskin dan yang kaya terus kaya raya. 
Wallahu'alam.

2 comments :

Siti Rohaida Yusof said...

ramai yang menunggu kedatangan GST..samada baik atau buruk,kita nantikan jelah ye..

Cik Anis said...

haah la esok hri GST !!..Ada terbaca paper, sepatutnya kerajaan kena main psikologi sikit kalau nk perkenal cukai baru, macam kata Cukai dari 10% jadi 6% bru la rakyat cm waaaaa...! hahahaha

 

Copyright 2015 © Athirah Diyana. Design by Ayu Barbydol